Skab din egen altanoase!

Skab din egen altanoase!

En altan er en fantastisk mulighed for at udvide hjemmet og skabe din egen lille udendørs oase.

Altaner er som regel ret små, men der er alligevel masser af muligheder for at skabe det perfekte udendørs fristed. Her er vores guide til at få mest muligt ud af din altan.

Ryd op

Først skal du have ryddet op på altanen! Sådan et udendørs sted kan hurtigt blive fyldt med cykler eller sportsudstyr, uden plads til noget andet. Så ryd op i rodet.

Hvis du løber tør for plads, kan du overveje et lagerrum hos Shurgard – det er en nem og bekvem måde at have tingene i nærheden og orden i hjemmet.

Indret

Overvej, hvordan du kunne tænke dig at bruge dit uderum. Krydderurtehave? Afslapningsområde? Have? Små steder skal fungere optimalt, så overvej brugen, inden du går i gang.

Tegn en lille plan først, så du får det bedste layout. Vores yndlingsidé er at skabe et sted, hvor du kan drikke morgenkaffen (og et glas vin om aftenen!).

Vælg farve

For mange farver eller stilarter kan virke overvældende på et lille sted, så hold dig til et tema.

Maks. 3 farver er en god retningslinje, hvis du vil skabe et interessant, afvekslende sted, uden at det virker rodet. Giv også vægge og rækværk et lag maling, før du starter. Alt kommer til at se nyt og smart ud.

Funktionelle møbler

Uden så meget plads er det vigtigt at vælge smart, når du vælger møbler.

Til den helt lille altan skal du vælge klapstole og borde, som kan pakkes væk, når de ikke er i brug. Eller en hængekøje – feriefølelsen, som er nem at pakke ned.

Hvis du har mere plads, er multifunktionelle møbler et must. En opbevaringsbænk er et godt sted at opbevare dine hynder.

Indenfor, udenfor

Tænk på altanen som en udvidelse af dit hjem, og indret et hyggeligt hjørne.

Sørg for, at dine hynder og tæpper tåler vand, så du kan skabe et perfekt loungeområde, uden at vejret ødelægger det hele.

Perfekte planter

Lidt planter og blomster bløder altanen op, og gør den til et hyggeligt sted at være. Det er en rigtig god idé at vælge nogle stedsegrønne planter, så altanen er grøn året rundt.

Derudover kan du vælge årstidens planter. Tænk på placeringen af altanen – er der fuld sol hele dagen, eller er den i skyggesiden? Vælg planter, der passer til placeringen.

Brug vægge, hylder og altankasser til at få mest muligt ud af pladsen.

Værelse med udsigt?

Hvordan er udsigten fra din altan? Afhængig af hvor mange der kommer forbi din altan, eller hvad du ser ud på, kan du overveje altanafskærmning. De er dels meget dekorative, dels giver de skygge og privatliv.

Lys over land

Endelig skal du tænke over, hvordan du vil bruge lys på din altan. Der er ikke brug for belysning som sådan, men lidt hyggelig belysning kan skabe den perfekte atmosfære på altanen.

LED-lyskæder kunne være et godt valg. De er små, miljøvenlige og ser fine ud i mørket. Sæt lys i et par lanterner, og så er din altanoase klar. Læn dig tilbage, og nyd det.

Har du en altan?
Fortæl os dine bedste idéer til at skabe et skønt uderum.

Skriv et svar