Tidløse designerstole du bør kende!

Tidløse designerstole du bør kende!

Vitra Eames DSW

Dette er uden tvivl den mest ikoniske stol, der nogensinde er skabt. Den er designet af Charles & Ray Eames tilbage i 1950, og mere end 60 år senere er den stadig højeste mode.

 width=

På grund af efterspørgslen fås stolene nu med 14 forskellige sædefarver og 4 stolefarver, som kan kombineres på kryds og tværs og bruges overalt – fra spisestuen over hjemmekontoret til dagligstuen.

 width=

Y-stolen af Carl Hansen & Son

Y-stolen blev skabt af Hans Wegner i 1950 og produceres den dag i dag. Kombinationen af minimalisme og organiske former gør stolen utrolig moderne at se på.

 

 width=

Y-stolen har en solid træramme, hvortil man kan vælge mellem 6 forskellige typer hårdttræ, mens sædet er fremstillet af mere end 120 m papirgarn.

Det meste af produktionen af stolen er manuel og inkluderer over 100 trin. Med Y-stolen får du et rigtig håndlavet dansk design i dit hjem.

 width=

hivemodern.com

Kartell Masters

Kartell Masters stolen står på fire slanke ben og er rummelig og komfortabel.

 width=

kartell.com

Stoleryggen er det mest fascinerende ved stolen: De tre forskellige håndlister krydser hinanden og skaber et åbent rum, som støtter ryggen.

Det gør, at Masters er let, praktisk, kan stables og kan bruges både indenfor og udenfor.

 width=

heals.com

Wiggle side chair af Vitra

Det er nok den mest mærkelige stol, man kan forestille sig, og den er fremstillet af et meget usædvanligt materiale.

 

 width=

nest.co.uk

Wiggle Side Chair er designet af Frank Gehry. Ryggen, sædet og hele strukturen er fremstillet af bølgepap, mens siderne er fremstillet af hård fiberplade.

Wiggle Side Chair skiller sig ud på grund af sin skulpturelle form.

Selvom den ser overraskende enkel ud, er den konstrueret med formfuldendt arkitektonisk snilde, hvilket gør den ikke alene meget komfortabel, men også robust og med en lang holdbarhed.

 width=

scandinavia-design.fr

Kartell Louis Ghost stol

På trods af dens sarte, glasagtige udseende, er Louis Ghost fremstillet af formpresset polykarbonat. Stolen er med andre ord stabil og holdbar, ligesom den tåler stød, ridser, vind og vejr.

 width=

Stolen fås i 6 forskellige krystalfarver. Hvis du bor trangt, vil Louis Ghost-stolene få dit hjem til at føles større og se mindre rodet ud.

 width=

Panton chair af Vitra

Panton chair blev skabt af Verner Panton i 1960 og var den første stol, der er fremstillet i ét stykke, udelukkende af plastik.

Panton Chair har modtaget adskillige designpriser og indgår i samlingen på rigtig mange museer, bl.a. New Yorks Museum of Modern Art, Londons Design Museum, Berlins historiske museum og Designmuseum Danmark i København.

Materialet er fleksibelt, og Panton er behagelig at sidde i både indenfor og udenfor.

 width=

connox.com

Skriv et svar